Snart får nagelbitar-thrillern “Ofödda livsandar” inspelad i Gävle premiär – tog 20 år att göra

Gävle Dagblad 2018-11-17

“Ofödda livsandar”. Så heter en kommande thriller av tidigare Gävlebon Homayoon Mobaraki. Som han skissat på i tjugo år sedan ungdomen i Gävle.
Filmen är också till stora delar inspelad här med lokala skådisar. Snart får filmen som är först ut i en serie om nio premiär.

Kollage. Bild: Mobikey Productions och Nils Palmeby.
Bild: Nils Palmeby
KällaGävle dagbladet

Under 90-talet skulle han bli något av en lokal filmprofil då han startade föreningen Horribel Film med bland andra Israel Benavides. 1998 hade de premiär för Gävle Filmfestival, som startade med endast lokala verk och utvecklades till att även ta in rullar från hela Sverige.  Läs hela artikel på  Gävle dagbladet

Homayoon Mobaraki (mitten) återkommer flera gånger till drivet som behövs som filmmakare. Med det är vadsomhelst möjligt, menar han. Mikael Lundgren (vänster) instämmer i att Homayoon lyckats.– Din passion smittade verkligen av sig. Det handlar om ömsesidig respekt. Till höger; Hasse Bergkvist.

Bild: Nils Palmeby KällaGävle dagbladet

Det var även här: 1998 som Homayoon Mobaraki fick idén om filmen “Ofödda livsandar”. Manuset fick en uppgradering 2005 och 13 år senare är det snart dags för premiär. Läs hela artikel på  Gävle dagbladet

Musiken har gjorts av Andrea Belucci. Bild: Privat. 

Filmen spelades in under 2017 och 2018. Lokalt i Gävle i Valbo, Sätra och Bönan. Läs hela artikel på  Gävle dagbladet 

Se trailern till “Ofödda livsandar”

Facebooksida för “Ofödda livsandar”

Nils Palmeby
026-15 95 53 nils.palmeby@mittmedia.se

Läs hela artikel på  Gävle dagbladet 

Intervju ägde rum torsdag den 8 nov kl 1330 i GD huvudkontor.

KällaGävle dagbladet

Latest Media